SHEN BEHANDELING OP MAAT

Wat is Shen?

In shen bodywork komen verschillend disciplines samen: shiatsu, structureel werk, osteopathie, cranio sacraal en fascia therapie.

Tijdens Shen bodywork werk ik via de fascia en het craniosacrale ritme.

 • Fascia is bindweefsel netwerk die alle spieren, botten, zenuwen, bloedvaten en organen omvat en met elkaar verbind. Wanneer je beweegt glijden deze netwerken over elkaar. Pijnklachten kunnen ontstaan als dit glijden moeizaam gaat. De fascia kan te strak zijn wat voor veel ongemak kan zorgen. Fascia is gevoeliger dan botten of spieren en is vaak de bron van chronische pijn. Het oplossen van deze problemen vraagt om een speciale manier van onderzoeken en behandelen.
 • Het cranio sacrale ritme is een beweging die het hersenvocht creëert waardoor de botten van de schedel uitzetten. Als gevolg hiervan worden de wervels een beetje uit elkaar geduwd en roteert het sacrum naar onder en naar buiten. Het is een uitzettende en inkrimpende beweging die je zou kunnen vergelijken met de beweging van eb en vloed. Het cranio sacrale ritme is overal in het lichaam te voelen. Omdat het zenuwstelsel zich binnen dit systeem bevindt, heeft het craniosacrale ritme invloed op alles wat er in het lichaam gebeurt.

  Het doel van de behandeling is om het lichaam te verlossen van "stresspatronen" en de natuurlijke levenskracht in het lichaam te stimuleren. De stresspatronen zijn in het verleden opgeslagen in het lichaam en dit kost vaak veel energie om die stress op die plaats in het lichaam vast te houden. Tijdens de behandeling lopen diagnose, behandeling en techniek in elkaar over en werken samen om een diepe transformatie teweeg te brengen in lichaam en geest.

Shen geeft mij als behandelaar meer kennis in het waarnemen, voelen en aanraken, met nieuwe technieken uit het Oosten (shiatsu) en uit het Westen (osteopathie).

homepage

Andere behandeltechnieken die ik inzet:

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massagetherapie die de natuurlijke energiestroom in het lichaam herstelt. Onze levensenergie stroomt via een netwerk van energiebanen - meridianen - door ons lichaam.

Moxa

Moxa ofwel bijvoetkruid wordt gebruikt om acupunctuurpunten te verwarmen. Hiervoor gebruik ik de zo goed als rookloze moxastick en ook het zuivere, gedroogde kruid wat direct op de huid gaat (okyu).

Shiatsu-Echt is aangesloten bij:
logo-fagt
logo-Quasier
rbcz-logo-transp-r-new2
VRAGEN? VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN? AFSPRAAK MAKEN?

Neem contact met me op!

Je kunt me bereiken via telefoon, mail of het contactformulier. Je hoort snel van me.

 • Telefoon

  06-15908925

 • E-mail

  info@shiatsu-echt.nl

 • Adres praktijk Echt

  Wiejerdstraat 16, 6102 BA Echt

Invalid Email
Invalid Number

Op mijn diensten zijn Algemene Voorwaarden en een Privacyverklaring van toepassing. Je kunt deze hier lezen of downloaden.

Scroll naar top